home
actieve gezinsreis canyoning survival actieve gezinsreis tubing canyoning met de kids trektocht geocaching Ordesa Nationaal Park trektocht geocaching Ordesa Nationaal Park

VEELGESTELDE VRAGEN OVER INDIVIDUELE GEZINSVAKANTIES IN DE SPAANSE PYRENEEËN

 

Regelmatig keren dezelfde vragen terug wanneer reizigers ons om advies vragen. Wij zetten hier alvast een aantal veelgestelde vragen op een rijtje.

DE KEUZE VAN JE REIS VERVOER
Moet ik supersportief zijn om mee te kunnen? Hoe geraak ik er met mijn wagen?
Is een niveauverschil binnen de familie geen probleem? Hoe verloopt het vervoer ter plaatse?
Welke verzekering heb ik nodig? Wat zijn de mogelijkheden als ik niet zelf naar Spanje wil rijden?
Ik wens mijn reis te annuleren, hoe doe ik dat?  
Ik annuleer mijn reis, krijg ik het volledige bedrag terug?  
   
VERBLIJF ACTIVITEITEN
Wat moet ik zelf meebrengen om te overnachten? Is dat allemaal wel veilig? Kan ik de gidsen volledig vertrouwen?
Is er een bankautomaat ter plaatse? Hoe lang duren de activiteiten?
Hebben de casa rurals een restaurant? Kan ik met een bril of lenzen de canyon in?
Hebben de hotels een restaurant? Hoe verloopt het eten op activiteit ?
Is er een supermarkt in de buurt? Hoe kan ik mijn vrije dag invullen?
   

Moet ik supersportief zijn om mee te kunnen ?

Zeker niet, een avontuurlijke spirit en een gewone basisconditie volstaan: fun, actie en spanning staan immers centraal. Voorkennis van bergsport is niet vereist. Een gezonde portie hoogtevrees kan dus absoluut geen kwaad. Minimaal 20 meter kunnen zwemmen (of op zijn minst blijven drijven) is wel een vereiste. Iedereen kan op zijn niveau deelnemen.

TOP

Is een niveauverschil binnen de familie geen probleem?

Zeker niet. Alle activiteiten worden zodanig uitgekozen dat ze op verschillende niveaus een uitdaging bieden aan elk gezinslid. Als de mama of papa het liever niet te gek wil, dan kan je gewoon om de obstakels heen; is zoonlief een sportieve durf-al dan kan hij gewoon van een stuk hoger springen dan zijn kleine zus. Op die manier blijft het ganse gezin samen genieten van de leuke activiteiten en van elkaar, zonder dat mama de schrik van haar leven op doet of grote broer zich stierlijk verveelt.

TOP

Welke verzekering heb ik nodig?

Alle gidsen zijn verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid. Het is aan jou om verzekerd te zijn voor persoonlijke ongevallen tijdens de door jou gekozen activiteiten. Bij inschrijving word je dan ook om een geldige bijstandsverzekering gevraagd. Indien je niet voldoende verzekerd bent, kan je steeds de door ons voorgestelde verzekering nemen. Check dus op voorhand bij jouw verzekeraar of de initiatie in de activiteiten in jouw weekprogramma gedekt is. Opgelet: een annulatieverzekering is dus niet voldoende! Een annulatieverzekering is nuttig maar niet verplicht. Uitgebreide info verzekeringen.

TOP

Ik wens mijn reis te annuleren, hoe doe ik dat?

Je dient zo snel mogelijk Family Adventure hiervan op de hoogte te brengen per telefoon en dit te bevestigen per aangetekende zending. De postdatum van je aangetekende brief geldt als annulatiedatum. Opgelet: niet betalen geldt niet als annulatie! Algemene reisvoorwaarden.

TOP

Ik annuleer mijn reis, krijg ik het volledige bedrag terug?

Welk deel van het oorspronkelijk gefactuureerde bedrag je aan Family Adventure dient te betalen, hangt af van het moment van dat je annuleert (check onze algemene reisvoorwaarden voor de annulatiekosten). Na je annulatie krijg je een aangepaste factuur die je sowieso aan Family Adventure moet betalen. Indien je een annulatieverzekering hebt, dan kan je het bedrag terugvorderen van de verzekeringsmaatschappij. Je annulatiereden dient dan wel te voldoen aan de polisvoorwaardenvan je annulatieverzekering.

TOP

Hoe geraak ik er met mijn wagen?

De exacte routebeschrijving vind je per programma terug in de praktische reisinfo. Wij geven soms een alternatieve route dan de route aangegeven door je gps. Uit ervaring weten wij dat onze route de snelste en meest comfortabele is (omdat we bijvoorbeeld smalle en kronkelende bergwegen vermijden). Voor Brussel - Ordesa reken ongeveer 12u rijden en €55 peages.

TOP

Hoe verloopt het vervoer ter plaatse?

Je wordt verondersteld je eigen wagen te gebruiken voor de verplaatsing van en naar de activiteiten. De gidsen rijden telkens voorop en nemen al het technisch materiaal mee nodig voor de activiteit. Alle wegen zijn goed berijdbaar (asfaltwegen), er wordt aan een aangepast tempo gereden en de ritten duren meestal tussen 15 en 45 minuten.

TOP

Wat zijn de mogelijkheden als ik niet zelf naar Spanje wil rijden?

Je kan kiezen voor een vlucht naar één van de nabijgelegen luchthavens: Zaragoza (op ca. 2u30 rijden), Toulouse of Barcelona (op ca. 3u30 rijden). Huur een wagen ter plaatse want de verbindingen met het openbaar vervoer zijn niet goed. Voor het transport naar de activiteiten heb je eveneens een eigen wagen nodig.

TOP

Wat moet ik zelf meebrengen om te overnachten?

Je hoeft niets mee te nemen. Tijdens onze individuele reizen verblijf je in een casa rural of een hotel. Die zijn allemaal uitgerust met beddengoed en handdoeken.

TOP

Is er een bankautomaat ter plaatse?

Vanuit de meeste casa rurals en hotels in ons aanbod is het een vijftal minuutjes rijden naar een bankautomaat.

TOP

Hebben de casa rurals een restaurant?

Neen, de casa rurals hebben geen restaurant. Ze hebben wel allen een keuken die tot in de puntjes uitgerust is. Je kan dus makkelijk zelf koken. De praktische reisinfo bevat een lijst met uitgebreide restauranttips voor reizigers die liever niet zelf koken.

TOP

Hebben de hotels een restaurant?

Ja, de hotels hebben een restaurant. 's Ochtens is er een uitgebreid ontbijtbuffet. Kies je voor half pension, dan eet je 's avonds in het restaurant van het hotel. Dit is meestal in buffetvorm. Wil je liever de restaurantjes in de omgeving verkennen, kies dan voor kamer met ontbijt. In jouw persoonlijke praktische reisinfo vind je een overzicht van de leukste eetadresjes in de omgeving. Uiteraard kan je 's avonds ook altijd à la carte eten in het restaurant van het hotel.

TOP

Is er een supermarkt in de buurt?

Waar je ook logeert, je vindt steeds een klein winkeltje met basisproducten op 5 à 10 min rijden van je hotel of casa rural. Voor een grotere supermarkt is het afhankelijk van je verblijfplaats 15 tot 25 min rijden.

TOP

Is dat allemaal wel veilig? Kan ik de gidsen volledig vertrouwen?

Uiteraard! Hoe extremer de sporten, hoe strenger ze gereglementeerd zijn. Onze gediplomeerde en ervaren monitoren houden zich dan ook aan de strengste veiligheidsvoorschriften. Je hebt meer kans om je voet te verzwikken tijdens een wandeling dan dat er je tijdens een Family Adventure reis iets overkomt. Naast de kwalificaties die ze extern reeds behaalden, worden alle gidsen ook intern opgeleid en bijgeschoold gedurende het jaar.
X-Adventure behaalde ook het 'Approved Safety Practices' veiligheidslabel na een twee jaar durende veiligheidsaudit uitgevoerd door BFNO (BeroepsFederatie Natuursport Ondernemingen). Dit is een ondertussen zeer hoog aangeschreven en door de overheid erkend kwaliteitsinstrument.

TOP

Hoe lang duren de activiteiten

Een dagactiviteit begint om 10u en eindigt ongeveer om 17u. Halve dag-activiteiten zijn van 10u tot 13u of van 14u tot 17u.

TOP

Kan ik met een bril of lenzen de canyon in?

Bril of lenzen vormen geen probleem voor het afdalen van een canyon. Je voorziet best wel een koordje, bij voorkeur met een vlotter, zodat je bril niet kan afvallen of zinken. Neem ook een brillendoos mee die nat mag worden, dan kan je je bril even uitdoen en veilig in je pak opbergen wanneer je springt of een glijbaan neemt.
Ook lenzen kan je gerust inhouden in de canyon, het is dan wel aangewezen om een duikbrilletje mee te nemen aangezien je voor sommige passages je ogen liever openhoudt. Neem zeker ook een paar reserve-lenzen mee voor het geval je er onderweg toch eentje zou kwijtraken.

TOP

Hoe verloopt het eten in een activiteit?

Je dient zelf een picknick te voorzien voor tijdens de activiteiten. Logeer je in één van de hotels, dan kan je in het hotel (de dag voordien) een picknick bestellen of zelf een picknick samenstellen. De picknick wordt tijdens de activiteit opgegeten. Het is aan te raden een koek of iets hartigs te voorzien voor de kinderen voor na de activiteit.

TOP

Hoe kan ik mijn vrije dag invullen?

Als er in je programma een vrije dag voorkomt, kan je die uiteraard invullen zoals je zelf wilt. Een dagje uitrusten kan aan de rivier, het meer of aan het zwembad of gewoon rustig genieten op het terras van je hotel of vakantiehuisje. Je kan er natuurlijk ook op uit trekken in de prachtige omgeving: jullie gids geeft jullie graag tips voor mooie wandelingen. De regio telt ook veel historische dorpjes die zeker een bezoekje waard zijn. De wijnliefhebbers rijden best een uurtje verder naar het zuiden (omgeving Barbastro) waar je de lekkerste wijnen uit de Somontana wijnstreek kan gaan proeven.

TOP