home
Escalona en Torla op kaart

ITALIE - Lago di Ledro in de Dolomieten (Unesco Werelderfgoed)

reizen te midden van unieke stukjes natuur

Bij Family Adventure maak je kennis met enkele van de mooiste stukjes natuur van onze planeet; of het nu de ongerepte canyons van de Spaanse Pyreneeën, de turquoize bergmeren van Noord-Italië of de hoge toppen van de Himalaya zijn. Deze prachtige natuur vormt het speelterrein van al onze Family Adventure-reizen, uiteraard steeds met het grootste respect voor het behoud van al dit moois.

In de Trentino-streek in Noord-Italië gaan de Alpen langzaam over in de grillige Dolomieten. Deze bergketen omvat enkele van de mooiste berglandschappen ter wereld met verticale wanden, steile kliffen en heel wat smalle, diepuitgesneden kloven. In 2009 werden ze door Unesco beschermd als Werelderfgoed.

Terwijl de Dolomieten al lang een zeer geliefde plek zijn voor bergsporters, is Trentino bij het grote publiek vooral bekend voor zijn vele bergmeren zoals het Caldonazzomeer, het Levicomeer en het beroemde Gardameer. Family Adventure koos als uitvalsbasis voor het Ledromeer, één van de schoonste meren in de streek. Het Ledromeer ligt op slechts een kwartiertje rijden van het Gardameer, het grootste meer van Italië. Maar deze rustige, groene oase kon niet meer verschillen van zijn druk bezochte grote broer.

Je verblijft op een kleinschalige familiecamping onder de kertoren van het Italiaanse bergdorpje Tiarno di Sotto. Hier kom je 's avonds helemaal tot rust na een actieve en uitdagende dag in deze overweldigende natuur. De talloze bomen op het kampeerterrein zorgen voor heerlijke, schaduwrijke plekjes. Wie op zoek is naar ontspanning na een avontuurlijke dag kan kiezen uit onze eigen kamp-bar of de gezellige campingbar vlakbij het zwembad.

Op een hoogte van ruim 650m en omgeven door de grillige toppen van de Dolomieten klonk de lokroep van het avontuur nog nooit zo dichtbij. Waar wacht je nog op?