home
actieve gezinsreis gezinsreizen eenouder gezinsreizen avontuurlijke reis kinderen actieve vakantie met tieners rotsklimmen pyreneeën

LEEFTIJDSGENOTEN TIJDENS JE ACTIEVE GEZINSVAKANTIE

Zijn er leeftijdsgenootjes voor mijn kinderen?

Een vraag die we vaak te horen krijgen bij de groepsreizen is of er in een bepaalde periode ook leeftijdsgenootjes zijn ingeschreven.

Enerzijds is de aanwezigheid van leeftijdsgenootjes voor heel wat ouders duidelijk niet onbelangrijk, voor andere gezinnen is het dan net weer leuk dat ze de vakantie samen kunnen beleven met hun 9-jarige dochtertjes én hun 15-jarige zoon.

Alhoewel wij uit onze jarenlange ervaring met familiegroepen weten dat een uiteenlopende leeftijd binnen een groep helemaal geen probleem hoeft te zijn (integendeel zelfs, vaak geeft het een leuke extra dimensie aan de groepsdynamiek) hebben we er toch voor gezorgd dat elk gezin in een zo optimaal mogelijke leeftijdsgroep terecht kan. Zowel voor gezinnen met jonge kinderen als voor gezinnen met tieners voorzien we avontuurlijke reizen op ieders niveau.

Bekijk onze verschillende leeftijdscategoriën: kids (6-11jr) - tieners (12-18jr) - mix (6-18jr)

nepal nepal nepal

Voor ALLE reisprogramma's: 3 leeftijdscategorieën

  • Je hoeft je activiteitenpakket dus níet te kiezen op basis van de leeftijden van de kids. Wij voorzien immers in elk reisprogramma de 3 verschillende leeftijdscategorieën.
  • KIDS: Voor actieve gezinnen met jonge kinderen is er de categorie 6 tot 11 jaar.
  • TIENERS: Heb je oudere kids in je gezin dan kan je terecht in de groep voor avontuurlijke gezinnen met tieners van 12 tot 18 jaar.
  • MIX: Heb je kinderen uit beide leeftijdscategorieën, wat bij heel wat gezinnen het geval is, dan is er de groep 6 tot 18-jarigen.

Gaat je voorkeur uit naar een van de eerste twee groepen maar is deze volzet, dan kan je uiteraard nog steeds in de derde terecht. Neem even contact met ons op en we geven je graag mee wat de leeftijden zijn van de reeds ingeschreven deelnemers. Gezien er wekelijks 8 à 10 gezinnen deelnemen, is de kans vrij groot dat ook hier leeftijdsgenootjes zijn van jouw kids.

Voor iedereen even spannend? Zeker en vast! Wij zorgen voor een uitdaging op het niveau van elke leeftijd.

De activiteiten op het programma worden met alle groepen gedaan: deze zijn dus haalbaar voor een 6-jarige, maar evengoed een uitdaging voor een 18-jarige. Het verschil zit in de intensiteit waarmee de activiteiten worden gedaan: een sportievere groep gaat vaak sneller en er wordt al eens van hoger gesprongen. Saai wordt het voor de jongere groep allerminst: de activiteiten zijn zodanig gekozen dat op ieders niveau de uitdagingen kunnen worden aangepast. De gids kan tijdens de activiteit dus zelf beslissen of de lat al hoog genoeg ligt of of we net een tandje bijsteken.

En de groep van 6 tot 18: volgen die het tempo van de 6-jarigen? Het tempo wel, maar daarmee is ook alles gezegd. Grote zus springt gewoon vanaf een hoger gelegen punt dan kleine broer, en zelfs mama kan gewoon afklimmen waar haar oudste zoon liever al rappelend naar beneden komt. Zo garanderen we dat het ganse gezin steeds samen kan genieten van de leuke dag. Dat de oudere kids zich vaak opwerpen als hulpgids-in-spe en zich bekommeren over de jongsten is niet alleen leuk om te zien, maar ook handig meegenomen voor de gids. Wie weet, misschien wel de start van hun gidsencarrière.