home
actieve gezinsreis canyoning avontuurlijkegezinsvakantie rafting actieve gezinsreis via ferrata gezinsvakantie actief canyoning trekking pyreneeen canyon vakantie met kids familie

PIRINEOS EXPERIENCE - ZOMER 2018

Op maat avontuur met privé gids

In deze Pirineos Experience beleef je niet alleen de prachtige natuur en de uitdagende activiteiten van de Spaanse Pyreneeën, je beleeft het ook nog eens heel intensief samen met je gezin onder het waakzame oog van je eigen Family Adventure gids. (Lees meer)

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE REIS?

  • Programma en periode op maat van jullie wensen
  • Verblijf in comfortabel tot luxueus logement
  • Begeleiding door professionele, Nederlandstalige privé-gids
  • Intense beleving enkel met je eigen gezin
  • Zowel mogelijk voor gezinnen met kleine kinderen als met tieners of twintigers.

VOORBEELDPROGRAMMA PIRINEOS EXPERIENCE

Dit programma is slechts een voorbeeld van wat we voor individuele gezinnen aanbieden. Wil je de activiteiten in deze reis aanpassen? Dat kan. Contacteer ons met je wensen en we maken je vrijblijvend een reisvoorstel.

 

1. Aankomstdag: De gids die je de komende week zal begeleiden, komt langs om jullie te verwelkomen.

2. We starten met een initiatie waarin je de noodzakelijke materiaalkennis onder de knie krijgt, leert hoe je veilig van een rots het water in springt en al even kan testen hoe je moet afdalen aan een touw. Daarna trekken we onmiddellijk de eerste canyon in.

3. Op ongeveer een uur rijden ligt de Eserarivier die we vandaag per raft afvaren. In de terugrit passeer je het middeleeuwse dorpje Ainsa dat je absoluut moet bezocht hebben. Dit al een eerste gelegenheid om de dag af te sluiten in restaurant Callizo dat zich op het marktplein van Ainsa bevindt.

4. Verwondering troef wanneer we met de kajaks het meer op trekken. We peddelen immers voorbij de kerktoren van het verdronken dorp Mediano. Wie durft, springt vanaf de kertoren recht het meer in! We varen verder naar de monding van de Usía canyon voor nog meer coole sprongen en echte glijbanen.

5. Langs en doorheen de kloof van de canyon Sorrosal in Broto volgen we vandaag de via ferrata* die start aan een spectaculaire waterval die 100m hoger vertrekt.

6. Vandaag staat één van de prachtige trekkings in het Ordesa Park op het programma. Na een initiatie in hoe je met gps en kaart aan de slag moet, trek je er vandaag zonder gids op uit.

7. We trekken opnieuw de canyon in. Keuze uit de vele canyons die de streek rijk is: een sportieve canyon of een echte explorer canyon die qua natuurpracht zijn gelijke niet kent.

Check hier wat deze activiteiten allemaal inhouden.

GOED OM WETEN

Wie wil logeren in een eigen casa rural reserveert best zo vroeg mogelijk gezien de beperkte beschikbaarheid van deze populaire vakantiehuisjes.

Maaltijden: verblijf in casa rural is steeds exclusief maaltijden. Verblijf in hotel kan inclusief ontbijt, half pension en/of picknick.

De activiteiten starten meestal om 10u en eindigen in de late namiddag (tussen 16u en 18u afhankelijk van hoe vlot de trip verloopt).

*De via ferrata is toegankelijk voor deelnemers vanaf 30kg en groter dan 1m30. Op stap met jonge kinderen? Dan vervangen we de via ferrata door rotsklimmen en deathride of door een activiteit van jullie keuze.

DATA EN PRIJZEN

Vertrek: dagelijks van juni tot september 2018.

Prijzen per persoon op basis van een gezin van 4 personen (2 kinderen t.e.m. 11 jaar). (Prijs voor andere gezinssamenstellingen op aanvraag). Prijs op basis van 7 nachten verblijf.

Logement in casa rural (vakantiehuisje) € 797
Logement op hotel (familiekamer met ontbijt)* € 899

* 2p-, 3p- of 5p-kamer of kamer met half pension mogelijk op aanvraag.

INCLUSIEF

Ontvangst door een Family Adventure gids, overnachting in hotel of casa rural (meer informatie over de accommodatie), activiteitenprogramma (inclusief materiaal), Nederlandstalige begeleiding, dossierkosten, BTW en verblijfstaks.

EXCLUSIEF

Transport h/t naar Spanje en ter plaatse (tussen 15' en 1u rijden op goed berijdbare wegen).
Reisverzekering (vanaf €24 - meer info). Maaltijden.

MEER WETEN?

DEZE REIS

Een week lang dompelen wij je onder in de knapste bergsporten in de Ordesa-regio: canyoning, via ferrata, rotsklimmen, trekking, rafting, parapente.... De keuze is aan jou. Welke activiteiten je wil doen, hoe groot of klein de uitdaging mag zijn... wij maken een programma op maat van jouw gezin of misschien zelfs van de groep gezinnen waarmee je er graag op uit trekt.

Een Nederlandstalige privé-gids neemt jullie mee op avontuur. Hij zorgt er niet alleen voor dat iedereen volop kan genieten van de natuur en de buitensporten, maar waakt er ook over dat iedereen op zijn of haar niveau veilig grenzen kan verleggen.

Verblijven doe je in alle rust en comfort in een landelijk vakantiehuisje (casa rural) of in een hotel met zwembad. De echte Bourgondiërs kunnen zich bovendien verheugen op een bezoekje aan de vele typische restaurantjes (en de wijnbodega's) in de streek.