Boeken

Ordesa Explorer

Fill 1 Created with Sketch.
Mountains & Hikes
Groepsreis
  • Leeftijd

    6+

  • Dagen
    8
  • Prijs
    vanaf € 529

Actieve trekkings en zenmomenten in een adembenemende setting

Boek deze trip

Memorabele herinneringen voor jou en je gezin

Het Nationaal Park Ordesa (Unesco Werelderfgoed) is je bestemming voor een knaller van een gezinsvakantie. We knopen de veters voor een overweldigend mooie via ferrata, halen de padvinder in jou en je kids naar boven en laten je kennismaken met een superhippe bergsport: canyoning. Plezier en sport worden afgewisseld met genoeg zenmomentjes, zodat je de stilte en natuurpracht helemaal in je kan opnemen.

Like minded
Reis met gezinnen zoals de jouwe
Alle bergavonturen
Proeven van alle bergavonturen
Zenmomenten
Avontuur en zenmomenten
Gidsen en animatie
Nederlandstalige gidsen & animatie
Intro the wild
7 nachten into the wild
Basecamp
Een basecamp om bij weg te dromen

Weekprogramma

Dag

1

Ontmoet je reisgenoten in Torla

Vandaag start een onvergetelijk familie-avontuur. Je komt op eigen houtje of in onze autocar toe in het Family Adventure basecamp. ‘s Avonds leggen we je al meteen in de watten: we koken een heerlijk potje met de beste lokale streekgerechten. Maak kennis met je berggidsen en reisgenoten, werp een eerste blik op de sterrenhemel, en ga op verkenning in ons basecamp.

Dag

2

Maak kennis met canyoning- en touwtechnieken

Na een ontbijt om je vingers bij af te likken trekken we op verkenning in Ordesa. We zoeken een rotswand uit en leren jou en je kiddo’s werken met touwen, gordels en karabijnen. Na vandaag hangen jullie als pro’s aan een rotswand en dalen jullie gezwind richting begane grond.

Dag

3

Experience Canyon: naar het hart van de bergen

Gepassioneerde mountaineers, in huis opgeleid, zetten je zintuigen vandaag op scherp en laten je met nieuwe ogen kijken. Tijdens de experience canyon volgen we de loop van de natuur, langs kabbelende riviertjes, majestueuze watervallen en kristalheldere zwemvijvers. Speels voor je nieuwsgierige 6-jarige, grensverleggend voor je tiener.

Dag

4

Trek met de gps & uitdagende opdrachten het Ordesa Park in

Wandelen, saai? Nee hoor! In het Ordesa Nationaal Park trekken je kiddo's grote ogen tijdens een interactieve trektocht vol supercoole spelletjes, uitdagende opdrachten en een leuke picknick. Terwijl je kroost op verborgen schatten jaagt trekken mama en papa langs adembenemde watervallen, op een trektocht waar je helemaal zen van wordt. Dankzij de wandel-gps loopt niemand verloren.

Dag

5

Treat yourself vandaag

Freedoooooooom! Tijdens je vrije dag kies je helemaal zelf je programma. Slenter door middeleeuwse straatjes, proef van tapas en raciones, beklim een fort of ga roofvogels bewonderen met de kinderen. Wijnliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in één van de bekende Somontano wijnhuizen in de streek. La buena vida! Of je ligt gewoon lekker lui een hele dag aan het zwembad ;)

Dag

6

Hiken in een adembenemend kalksteengebergte

Lang of kort, vlak of steil, veel zon of liever schaduw: ‘s ochtends stippel je samen met je Family Adventure gids een perfecte tocht uit in Ordesa. Daarna is het aan jou! Doe je het oldschool met een topografische kaart of laat je de kinderen een gps hanteren? Eén ding is zeker: de spectaculaire routes in dit park zullen nog lang gespreksvoer zijn . 

Dag

7

Je eerste Via ferrata (boulderen voor de kleinsten)

Vandaag voorzien we een initiatie via ferrata. Langs een rotsachtige route loopt een stalen kabel waaraan je jezelf zekert. Zo kan je klimmen, terwijl je veilig vasthangt. Er is een route voor elk niveau. Over touwen overbrug je prachtige kloven en wandel je in de lucht van rotswand naar rotswand.

Dag

8

Klaar voor de terugtocht

Met de drankjes van de avond ervoor nog in je benen, schuif je aan voor een laatste royaal ontbijt in een adembenemend kader. Gepakt en gezakt met tal van nieuwe reiservaringen ben je klaar voor de terugtocht.

Op maat van jouw kids

Accommodaties

Camping

Camping

Glamping

Glamping

Hotel

Hotel

Elke accommodatie heeft z'n eigen charmes, de keuze ligt bij jou!

Leer hier de mogelijkheden kennen.

Afreisdata

Laagseizoen: 6 juli (€25 pp korting; €45 pp igv logement in hotel)
Hoogseizoen: 13, 20 & 24 juli; 3, 10 & 17 augustus

Prijzen

Op staanplaats: €579 pp (t.e.m. 11j: €554 pp)
In ingerichte tent: €659 pp (t.e.m. 11j: €634 pp)
4p-kamer in hotel****: €830 pp (t.e.m. 11j: €805)

Exclusief

Transport h/t naar Spanje en ter plaatse
Reisverzekering (optioneel vanaf €24 pp)

Vrijblijvend reisvoorstel

Wat is inbegrepen

Gidsen en animatie

Nederlandstalige gidsen & animatie

Gepassioneerde mountaineers, in huis opgeleid, begeleiden je van je eerste afdaling tot je grootste sprong. ‘s Avonds zorgen we voor onvergetelijke animatie.

Like minded

Reis met gezinnen zoals de jouwe

We geloven dat momenten beter worden als je ze kan delen. 
Ontmoet ouders zoals jij, terwijl je telgen zich vermaken met leeftijdsgenoten.

Basecamp

Een basecamp om bij weg te dromen

Neem een duik in het zwembad of de rivier, of praat na over je heldendaden in de loungebar bij een fris drankje. 1001 ontspanningsopties aan je voeten.

Intro the wild

7 nachten into the wild

Back to nature, into the wild, zonder in te boeten aan comfort. Onze selectie slaapplekken zorgt voor een heerlijke nachtrust en biedt een antwoord voor elk budget.

Top maaltijden

3 topmaaltijden per dag

Lokale ingrediënten, heerlijke streekgerechten & culinaire ervaringen om je innerlijke mens te sterken & je vingers bij af te likken.

Door ons geregeld

Onvergetelijke momenten, door ons geregeld

Jullie focus? Samen ontdekken en samen genieten. Wij regelen de rest.

Optie

Neem een reisverzekering

Vallen onze activiteiten niet onder de voorwaarden in je polis voor ‘naam verzekering’, dan kan je steeds via Family Adventure een verzekering afsluiten.

Optie

Kies je vervoer

Kom met je eigen vervoer of laat je voeren in de Family vans. We vertrekken vanuit de verschillende centrumsteden en rijden je naar elk bergavontuur.

Voor wie?

Dit avontuur is er voor gezinnen voor wie avontuur én de rust van de natuur hand in hand gaan. Voor ouders en kinderen die het adrenalineshot graag combineren met de stilte van de bergen.

Eenoudergezin, meeroudergezin of in een nieuwe samenstelling? Onze reizen zijn op maat van families, in welke vorm ook.

Je hebt geen ervaring nodig en geeft zelf het ritme aan. Wil je een dagje overslaan? Onze gidsen kennen het gebied als hun broekzak en delen graag de verborgen parels.

Download de brochure

Downloaden

Deel deze trip

Start je avontuur.

 

Boeken