home
actieve gezinsreis gezinsreizen één ouder gezinsreizen trekking ordesa actieve gezinsreis gezinsreizen

TRANSPORT VOOR JE AVONTUURLIJKE REIS

eigen wagen

Spaanse Pyreneeën: de streek waarin je verblijft ligt vlakbij de Frans-Spaanse grens in de provincie Huesca. Escalona ligt op ongeveer 1200 km van Brussel. De meeste gezinnen spreiden de rit over 2 dagen met een tussenstop ter hoogte van Toulouse. Van daaruit is het nog ongeveer 4u rijden richting Escalona. Verblijf je in Torla, dan moet je daar nog een uurtje extra bij tellen. De routebeschrijving vind je in de praktische reisinfo.

Italiaanse Ledro-meer: het dorpje waarin je verblijft heet Tiarno di Sopra en ligt op ongeveer 1100km van Brussel. Houd rekening met een beetje filetijd omwille van frequente wegenwerken in Duitsland en de vakantiedrukte rond het Gardameer. Reken op ongeveer 14u rijden.

Ter plaatse rij je met de eigen wagen naar de activiteiten. Geen nood, we rijden steeds over goed berijdbare wegen. De gids neemt al het materiaal mee in zijn wagen of busje en rijdt op kop aan een aangepast tempo. De rit duurt meestal tussen de 15 minuten en 1 uur.

Geschatte kosten: Transport ter plaatse ongeveer één benzinetank.
Spanje: ca. €55 voor tolwegen (enkel). Italië: ca. €20 voor tolwegen (enkel) en ca. €15 voor een wegenvignet.

autocar

Voor sommige groepsreizen met bestemming Spanje bieden we de mogelijkheid om met de autocar mee te reizen. Vooral eenoudergezinnen maken graag gebruik van deze mogelijkheid voor hun actieve gezinsvakantie. De bus rijdt enkel naar het Family Adventure kamp in Escalona (reizen Canyon Mix en Aqua Trail). De bus vertrekt wekelijks op vrijdagnamiddag in België (ntwerpen-Berchem 16u30, Kortrijk 18u30) en keert terug op zondagvoormiddag (Kortrijk 9u, Antwerpen-Berchem 11u). Eventueel afwijkende opstapplaatsen en vertrekuren worden tijdig gecommuniceerd.

Er reist steeds een Family-Adventure begeleider mee met de bus. Vervoer in een luxe autocar met al het nodige comfort. Dit is echter geen slaapbus waarvan de zetels volledig horizontaal kunnen.

Kom je met de autocar dan verozrgen wij ter plaatse ook het vervoer van en naar de activiteiten. Meer informatie over het verloop van de reis vind je in de praktische reisinfo.

Kostprijs: € 149 per persoon

fly & drive

Reis je richting Spanje, dan kiest je voor één van deze dichtsbijzijnde luchthavens: Zaragoza (op ca. 2u15 van Escalona; 2u45 van Torla), Toulouse of Barcelona (beide op ca. 3u van Escalona; 4u15 van Torla).
Reis je richting Italië dan zijn de dichtstbijzijnde luchthavens Verona (op ca. 1u30), Milaan Bergamo (op ca. 2u), Venetië, Milaan Malpensa of Linate (op ca. 2u30).
Van hieruit zet je de reis verder met een huurwagen. De vluchten en de huurwagen mag je uiteraard zelf regelen, of vraag ons om een aangepast voorstel.

Geschatte kostprijs: Kleine huurwagen vanaf €350 per week. Vluchten H/T ongeveer €90-€250 per persoon.