home
actieve gezinsreis canyoning avontuurlijkegezinsvakantie rafting actieve gezinsreis via ferrata gezinsvakantie actief canyoning trekking pyreneeen canyon vakantie met kids familie

PERDIDO EXPLORER - ZOMER 2018

Met beklimming van de Monte Perdido (3.355m)

Een uitdagende actieve week die je enkel met je eigen gezin en een Nederlandstalige privé-gids beleeft. We laten je kennismaking met de knapste bergsporten en nemen je mee op 2-daagse trekking naar het hoogste punt van het Ordesa Park: de Monte Perdido, met zijn 3.355m de 3e hoogste top in de Pyreneeën. (Lees meer)

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE REIS?

  • Intensieve 2-daagse naar de Monte Perdido (3.355m)
  • De knapste bergsporten in de Ordesa-regio
  • Programma en periode op maat van jullie wensen
  • Verblijf in comfortabel tot luxueus logement
  • Begeleiding door professionele, Nederlandstalige privé-gids
  • Intense beleving enkel met je eigen gezin
  • Mogelijk vanaf 12 jaar

VOORBEELDPROGRAMMA PERDIDO EXPLORER

1. Aankomstdag: De gids die je de komende week zal begeleiden, komt langs om jullie te verwelkomen.

2. We starten met een initiatie waarin je de noodzakelijke materiaalkennis onder de knie krijgt, leert hoe je veilig van een rots het water in springt en al even kan testen hoe je moet afdalen aan een touw. Daarna trekken we onmiddellijk de eerste canyon in.

3. Vandaag schuiven we onze hoogtevrees aan de kant voor een dag vol touwplezier. In het geliefde klimmassief van Laspuña bekoren de vele routes zowel beginners als geoefende rotsklimmers. In de Barranco Val wagen we ons aan een hoge rappel en een spectaculaire deathride. Eens beneden lonkt de rivier voor een frisse plons.

4. Een lokale bus brengt ons in enkele minuten vanuit Torla tot op de Pradera de Ordesa (1.320m) in het Nationaal Park. Van hieruit starten we onze tocht naar de refuge van Goriz (2.200m).

5. We overnachten in de refuge en staan 's morgens tijdig op (rond 6u) om te beginnen aan de klim van ruim 1.100m naar de derde hoogste top van de Pyreneeën: de Monte Perdido. Ver boven de boomgrens brengt het traject ons langs een prachtig bergmeer en de laatste restjes sneeuw. Op de top wacht er ons een fenomaal zicht en voel je je letterlijk in de wolken.

6. Even wat rustiger na de intensieve tocht, alhoewel...Op ongeveer een uur rijden ligt de Eserarivier die we vandaag per raft afvaren. In de terugrit passeer je het middeleeuwse dorpje Ainsa dat je absoluut moet bezocht hebben. De ideale gelegenheid om de dag af te sluiten in toprestaurant Callizo dat zich op het marktplein van Ainsa bevindt.

7. We trekken opnieuw de canyon in. Keuze uit de vele canyons die de streek rijk is: een sportieve canyon of een echte explorer canyon die qua natuurpracht zijn gelijke niet kent. Welke canyon jee graag wil, kan je ter plaatse nog met je privé-gids bespreken.

 

Wil je enkele activiteiten in deze reis aanpassen? Dat kan. Contacteer ons met je wensen en we maken je vrijblijvend een reisvoorstel.

 

GOED OM WETEN

De minimumleeftijd is indicatief. Het is vooral je fysieke conditie en ervaring die bepalend zijn voor deelname aan de 2-daagse beklimming. (Voor de andere activiteiten is geen voorkennis nodig en geldt de minimumleeftijd van 6 jaar.) Aan deze tocht begin je uiteraard niet onvoorbereid. Je moet gewoon zijn om langere dagtochten te maken, met hoogteverschillen van meer dan 1000m stijgen en dalen, en mét gewicht.

Wie wil logeren in een eigen casa rural reserveert best zo vroeg mogelijk gezien de beperkte beschikbaarheid van deze populaire vakantiehuisjes.

Maaltijden: verblijf in casa rural is steeds exclusief maaltijden. Verblijf in hotel kan inclusief ontbijt, half pension en/of picknick.

De activiteiten (m.u.v. de 2-daagse) starten meestal om 10u en eindigen in de late namiddag (tussen 16u en 18u afhankelijk van hoe vlot de trip verloopt).

DATA EN PRIJZEN

Vertrek: dagelijks van juli tot september 2018.

Prijzen per persoon op basis van een gezin van 4 personen. (Prijs voor andere gezinssamenstellingen op aanvraag). Prijs op basis van 7 nachten verblijf.

Logement in casa rural (vakantiehuisje) € 899
Logement op hotel (familiekamer met ontbijt)* € 989

* 2p-, 3p-, of 5p-kamer of kamer met half pension mogelijk op aanvraag.

INCLUSIEF

Ontvangst door een Family Adventure gids, overnachting in hotel of casa rural (meer informatie over de accommodatie), activiteitenprogramma (inclusief materiaal), Nederlandstalige privé-gids (uitgez rafting en trektocht: Engelstalige gids), dossierkosten, BTW en verblijfstaks.

EXCLUSIEF

Transport h/t naar Spanje en ter plaatse (tussen 15' en 1u rijden op goed berijdbare wegen).
Reisverzekering (vanaf €24 - meer info). Maaltijden.

MEER WETEN?

DEZE REIS

Een week lang dompelen wij je onder in de knapste bergsporten in de Ordesa-regio: canyoning, deathride en rafting. Het hoogtepunt, zowel letterlijk als figuurlijk, van de reis is ongetwijfeld de beklimming van de Monte Perdido. Letterlijk 'de verloren berg' omdat ze verscholen ligt achter de Cirque de Gavarnie. Wou je ook graag parapenten, of daal je de Esera liever af met een hydrospeed i.p.v. de raft? Dat kan. Wij maken een programma op maat van jouw gezin.

Een Nederlandstalige privé-gids neemt jullie mee op avontuur. Hij zorgt er niet alleen voor dat iedereen volop kan genieten van de natuur en de buitensporten, maar waakt er ook over dat iedereen op zijn of haar niveau veilig grenzen kan verleggen.

Verblijven doe je in alle rust en comfort in een landelijk vakantiehuisje (casa rural) of in een hotel met zwembad. De echte Bourgondiërs kunnen zich bovendien verheugen op een bezoekje aan de vele typische restaurantjes (en de wijnbodega's) in de streek.